kakkukansio

kakkukansio

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Mustikkabrita

Brita kakku on yksi suosikki kakuistani. Parhainta se on tuoreilla marjoilla täytettynä, mutta pakastemarjoillakin saa hyvän kakun. Tässä kakussa oli mustikoiden lisäksi täytteenä kermaa ja rahkaa.

 Pohja
125g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
11/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenki
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria

 Täyte
1/2l mustikoita
2dl vispikermaa
1prk maustettua rahkaa vanilja

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte: Yhdistä mustikat, kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma, rahka ja sokeri.
Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.



Kuvassa oleva kakku on tehty tämä ohje tuplana.
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti