Pohja
125g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
11/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
Marenki
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Täyte
1/2l mustikoita
2dl vispikermaa
1prk maustettua rahkaa vanilja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää
keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen
maidon kera.
Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x
30 cm) voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä
pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi
vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto
pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki
lusikalla pohjalle. Paista vielä uunin
keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna
jäähtyä.
Valmista täyte: Yhdistä mustikat, kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma, rahka ja sokeri.
Täytä kakku juuri ennen tarjoilua.
Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy
leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte.
Nosta toinen levy päälle.
Kuvassa oleva kakku on tehty tämä ohje tuplana. | ||||
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti